17 september 2012

WIP eller UFO

Som dere kanskje ser så blir det langt mellom strikkeprosjektene, det er ikke det at jeg ikke strikker eller hekler, det er bare det at jeg gjør det på litt vel mange prosjekter på en gang, til å være meg..... Flesteparten av prosjektene nærmer seg egentlig ferdig også, så hadde jeg bare fått fingeren ut og gjort et og et prosjekt ferdig så hadde jeg kanskje ikke hatt så mange UFO for tiden.

Her kommer en liten smakebit for hva som er i vente, og følger du meg på Ravelry, så finner du fort ut hva det er. Husk at du også kan følge meg på Facebook.


Når jeg tenker meg om så har jeg visstnok to UFO er til liggende, 
 de har ligget så lenge at de snart må få se dagens lys igjen de også.

Men er det egentlig WIP eller UFO? Jeg velger å tro at så lenge jeg jobber på prosjektene så er de WIP er og de to siste som er glemt litt bort er blitt UFO er, forstår jeg det rett da? (bare håper de ikke fyker av gårde....)

Klarer du å gjette hva jeg strikker og hekler på? (hvis du ikke sniktitter på ravelry da) Tips: en til meg, en til guttungen, en til jentungen og en til en baby.

Ha en fin dag, nå nyter jeg den 5. ferieuken hjemme, herlig!!

11 september 2012

Bukseelsker.....

Bukser til jentungen får jeg visst aldri nok av og denne gangen (eller for noen måneder siden) måtte jeg bare prøve meg på en i fleece. Deilig varmt og lunt nå til høsten. Ja, jeg har en forkjærlighet for bukser med ribb.




Nå er det såpass lenge siden jeg laget den at jeg tror nesten jeg har glemt ut hvilken oppskrift jeg har brukt, men det ser ut som det er  Moira oppskriften som går igjen her, kjøpt hos Kreativ. Denne er str 4 år og litt lang på beina og litt for vid i ribben til 2 åringen min, men det går helt fint å bruke den hjemme foreløbig til hun vokser mer inn i den. For du kan vel tro jeg gidder å sy den om?



Og mens vi er inne på bukser så må jeg nesten vise frem kosebuksen min også.......

Det er samme oppskrift som ovenfor og det geniale med denne oppskriften er at den har str fra dukke til xxl (tror jeg det er). Jeg laget min i utgangspunktet i M, men den ble altfor vid og stor både oppe og nede, så jeg sydde den om og klippet på frihånd i sidene og laget ribben mindre. Jeg hadde i utgangspunktet også laget lommer i, dette fant jeg ut var veldig upraktisk og tok de vekk i samme slengen.


Dette er en skikkelig kosebukse og er godt brukt.


Buksa mi er sydd i Isoli og ribb fra Stoff og Stil og er helt lik jentungen sin bukse som du kan se her.
Fleecebuksa er sydd i fleece og ribb fra samme plass.







05 september 2012

Tunika

I går kveld hadde jeg og ei venninne sy kveld hjemme hos henne. Det resulterte i en stk ferdig tunika og en stk halvferdig veske....Det blir endel skravling og kos på slike kvelder, men det er jo det som er så gøy ;)


Tunikaen ligner veldig på de kjolene jeg har laget tidligere, her og her, men denne virker noe breiere i modellen og det skal heller ikke være strikk på armene....dette velger jeg jo selvfølgelig selv men......


Mønsteret er fra Stoff og Stil og inneholder heldrakt og tunika,  str 4 år.
Stoffet er bomull fra Quilteståvå i Skudeneshavn.

Jeg har levert fra meg nesten alt av pannebånd som jeg hadde 
og måtte rett og slett lage 3 til på bestilling til noen jeg kjenner, koselig ;)


Forresten så ble sømkurset fra forrige innlegg fort fullt, 
vet det var noen som ikke fikk plass og dette var jo kjempedumt.  
Vi satser på at den kjekke læreren vår vil ha kurs til våren også 
så da er det kanskje mulighet for en ny sjanse.......

03 september 2012

Meld deg på.....

Bor du i Karmøy/Haugesund området og kunne tenkte deg å lære å sy, eller kan du sy men har liten sytid tidlgjengelig? Da bør du melde deg på sømkurs på Karmøy Folkehøgskule nå i høst. 

Eli Haaland arrangerer sømkurs igjen, men betingelsen for å starte opp er at det melder seg på 15 stk som vil gå. 

Vi starter opp uka før høstferien, Onsdag 3. Oktober og har også kurs 17.10, 31.10, 1.11, 7.11, 16.11, 21.11, 28.11. Kurset varer fra 1800- 2200 hver gang og koster KUN 1200,-. Dette er et billig sykurs i forhold til mange andre.

Bindende påmelding til Eli Haaland, eli.haaland@karmoy.fhs.no Mobil: 472 40 359 eller skolen: 52 84 61 60. 

Dette blir knallgøy, meld deg på DU også og få gjerne med deg en annen syglad person som enten kan eller vil lære å sy.

Maskiner kan lånes på skolen. De har også overlock maskiner til låns om du vil lære dette. Vi som har symaskin, tar med egne. Ta med det DU vil sy og spør om hjelp, så enkelt er det. Jeg kan love deg at du blir hekta......

Dette er kvalitetstid for oss mødre, men jammen meg om noen gutter også vil henge seg på så er det lov. Det er skravling, kaffi og sying og skravling.......



Her er noe av det jeg laget på sykurse tidligere i år. Jeg går helst på kurset for å få sytid, for med to unger i hus har ikke jeg tid å sette meg ned kl 1800 midt i uken iallefall. Så nøl ikke, meld deg på du også ;)

Håper vi sees på kurs ;)

Oppdatering Tirsdag morgen: Kurset er fullt.... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails